Известие

Collapse
No announcement yet.

ALFA Romeo 156 1.6 - въпрос за съединителя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ALFA Romeo 156 1.6 - въпрос за съединителя

Колеги с тази тема целя да ме информирате.. Алфата е 156 1.6 двигател с железните колектори 98-ма година.. педала ми е добре не е паднал да стой, но като натисна няма никаква твърдост и постепенно спря да зацепва и сега гледам ,че тече спирачна течност последно зацепваше почти в пода.. .... ТА ГЛАВНИЯ ВЪПРОС Е С ЛАГЕР ПОМПА ЛИ СМЕ ИЛИ СМЕ С ОБИКНОВЕНА .. дано да сме с обикновенна ,че направо вече ми взе нервите тази кола..
    Алфа Ромео 156 1.6 (120 hp) Старата генерация

С работен цилиндър за 30лв е, спи спокойно.

Comment

Ами дано да е че ако е лагер помпа хамалогията е все едно смяна на съединител .. и да не е с лагер помпа.. ако си прав имаш една бира от мен като ходя за София я имаш а иначе утре ще я разглобя да видя положението

Comment

Ами за съжаление е с лагер помпа пущината

Comment

Първоначално публикувано от deznam Покажи съобщение
          Ами за съжаление е с лагер помпа пущината
          Не ти се вярваше или не ти се щеше?
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Моите съболезнования, колега.

Comment

Лошо, но ако проблема е в лагер-помпата, сега е момента да смениш и съединителя.
              AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
              Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
              sigpic

Comment

Ами то хубаво да го сменя ,но в средата си отцепва съединителя и не мисля ,че трябва да се пипат вървящи работи.. ии да не ми се искае да е с лагер помпа.. ако беше със вилка най-добре, но сега... и в този студ хич не ми се отваря но се налага няма как .. тази седмица я почвам малко по малко .. и все пак си прав минимум феродовия диск.. но все пак доста парички ще станат..тя помпата нова е само 140 лв..

Comment

Щом ти е протекла течността, значи е помпата ! Горната ти е 70 лв долната към 40. Аз смених едната горната, но щом ти е тръгнала едната съответно сменяш и другата поне при мен така беше! Съединителя си отделя и постоянно пада долу и всеки път трябва да го надигаш с крак? Като помпаш няколко пъти си става нормален? И след 3-то натискане пак същото? Виж коя помпа е или ако ти се дават пари смени и двете и течността ако не е сменяна скоро, защото като смениш помпата и старото масло почти нищо не си направил
                  Алфа Ромео 156 1.9 JTD

Comment

е то пущината е с лагер помпа.. а тези по 40 лв са обикновенните ,който са с вилка на ск-кутия.. иначе прав си

Comment

Първоначално публикувано от deznam Покажи съобщение
                      ...но в средата си отцепва съединителя и не мисля ,че трябва да се пипат вървящи работи...
                      Ами принципно съединителите с хидравлика (какъвто е на твоята кола) ще "отцепват" по средата до предпоследното си "отцепване", това не ти е съединител с жило дето педала ти се мести нанякъде (в зависимост от принципа на работа на жилото) докато в един момент вече не отделя...

Comment

напълно те разбрах.. утре почвам с хамалогията и кой знае как ще има да я псувам в този студ

Comment

Ако нямаш подемник разглабянето там е доста сложно, да не кажа невъзможно "в домашни условия" - вЕрвай ми, 100 пъти ще предпочетеш да дадеш парите на някой да го направи вместо теб това като видиш какво точно трябва да свалиш от колата...

Comment

Ами да ти кажа честно всяка кола различно но сменях съединителя на Форд Мондео 1.8 (115hp) преди седмица в гаража ми на канала и цялата беше окичена с един куп електроники .. знам за какво иде реч,но повярвай ми Алфата е по малкото зло !

Comment

Не е въпроса за електрониките, а какво трябва да махнеш, за да стигнеш до мястото, към което си се запътил...
                              Успех със смяната и да се поФалиш!

Comment

Working...
                              X